Dział Pomocy Materialnej dla Studentów
 pok. 002 i 003 budynek 23 przy ul.Wóycickiego 1/3


poniedziałek - nieczynne
wtorek, środa: 10:00 - 14:00
czwartek, piątek: 11:00 - 15:00
sobota (zjazdy) 10:00 - 14:00

logowanie do systemu

logowanie do systemu USOSWEB
Numer konta bankowego do przelewów stypendiów należy wpisać w systemie USOSWEB: dla studenta -> stypendia-> konta bankowe studenta

 

Obowiązek informacyjny wobec studentów i doktorantów w związku z wejściem RODO

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, ul. Dewajtis 5, 01-815 Warszawa (ADO).

2. ADO wyznaczył Inspektora Ochrony Danych w Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie (IOD), z którym można skontaktować się pod nr tel. 22/5619034, email: iod[at]uksw.edu.pl <mailto:iod@uksw.edu.pl><mailto:iod@uksw.edu.pl>

3. Jednostką upoważnioną do rozpatrywania wniosków o udzielenie informacji na temat przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest Dział Pomocy Materialnej dla studentów

4. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu przyznania świadczeń pomocy materialnej

5. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. a oraz art. 9 ust. 2 lit. a (Pani/Pana zgoda na przetwarzanie szczególnych kategorii danych osobowych) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO), Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, ze zm. w zakresie przesyłania informacji i kontaktowania się w sprawach przyznania świadczeń pomocy materialnej. W każdym momencie przysługuje Pani/Panu prawo wycofania zgody.

6. Pani/Pana dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, za wyjątkiem podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa oraz podmiotom, którym Administrator powierzył przetwarzanie danych na podstawie zawartych umów. Dostęp do Pani/Pana danych osobowych wewnątrz struktury organizacyjnej Uniwersytetu mają wyłącznie upoważnieni przez Administratora  pracownicy oraz osoby rozpatrujące wnioski w niezbędnym zakresie.

7. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres niezbędny, wynikający z odpowiednich przepisów prawa do momentu wycofania zgody lub do zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych osobowych. Okres przetwarzania może być przedłużony w granicach prawa w przypadku, gdy przetwarzanie danych osobowych niezbędne jest do dochodzenia lub wyjaśnienia roszczeń. Po okresie przetwarzania dane osobowe będą usuwane lub zanonimizowane.

8. Ma Pani/Pan prawo do uzyskania informacji, o których mowa w art. 15 RODO. W przypadku wątpliwości co do tożsamości osoby fizycznej składającej wniosek o udostępnienie danych osobowych, Jednostka przetwarzająca dane osobowe może zażądać dodatkowych informacji niezbędnych do potwierdzenia tożsamości osoby, której dane dotyczą (art. 12 ust. 6 RODO).

9. Pani/Pan może złożyć wniosek dotyczący:

* sprostowania swoich danych (zgodnie z art. 16 RODO);

* usunięcia danych (zgodnie z art. 17 RODO);

* ograniczenia przetwarzania danych (zgodnie z art. 18 RODO);

* przeniesienia danych osobowych (zgodnie z art. 20 RODO);

* wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (zgodnie z art. 21 RODO);

* cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, w przypadku, gdy odbywa się ono na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a RO

10. Pani/Pan posiada prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzasadnione jest, że Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są przez Administratora narusza przepisy RODO.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informacja dotycząca przyznania akademików

W dniu 2 lipca 2019 r. Odwoławcza Komisja Stypendialna dla Studentów  UKSW rozpatrzyła wnioski o przyznanie miejsc w domach studenckich w ramach I tury przyznawania miejsc (dla osób aktualnych studentów).
 
Lista osób, które otrzymały miejsce w domu studenckim

TERMINY SKŁADNIA WNIOSKÓW O AKADEMIK NA ROK AKADEMICKI 2019/2020

Studenci II - VI roku oraz doktoranci II - IV roku: od 10 maja do 31 maja 2019r.

Osoby, które zostaną przyjęte na I rok studiów w roku akademickim 2019/2020, bądź przeniosą się z innej uczelni: od 15 lipca do 2 sierpnia 2019r.

Wszyscy obowiązkowo składają komplet dokumentów o dochodach za rok 2018 - wymagane dokumenty

WNIOSKI NALEŻY ZŁOŻYĆ W DZIALE POMOCY MATERIALNEJ DLA STUDENTÓW

ul. Wóycickiego 1/3 w godzinach przyjmowania studentów

HARMONOGRAM SKŁADANIA WNIOSKÓW O PRZYZNANIE MIEJSCA W DOMU STUDENCKIM

Odbiór pozytywnych decyzji dot. stypendium socjalnego

Zgodnie z Decyzją Prorektora ds. Studenckich i Kształcenia nr 3/2019 z dnia 05.02.2019 r. końcowy termin odbioru pozytywnych decyzji dotyczących przyznania stypendium socjalnego dla studentów studiów stacjonarnych upływa w dniu 28.02.2019 r.

Odbiór decyzji jest obowiązkowy

Decyzje należy odebrać w Dziale Pomocy Materialnej dla studentów, pok. 003 i 002 przy ul. Wóycickiego1/3, bud. 23

Informacja dotycząca akademika III turze

Lista osób, które otrzymały miejsce w domu studenckim oraz lista osób, które nie otrzymały miejsca w domu studenckim - pobierz

Informacja dotycząca ilości miejsc w akademiku w III turze

Odwoławcza Komisja Stypendialna dla Studentów UKSW informuje, że w ramach III tury przyznania miejsc w Domach Studenckich dysponuje następującą liczbą miejsc (stan na 16.09 br.):

Sarna - 1 miejsce
Rogaś - 1 miejsce
Jelonek - 2 miejsca
Stara Zabudowa - 27 miejsc

Wnioski powinny dotrzeć do Działu Pomocy Materialnej do 26.09.2018 r. Wnioski, które dotrą do DPM po tym terminie nie będą mogły zostać rozpatrzone pozytywnie, ze względu na brak miejsc w dyspozycji Komisji po tym terminie. 
 
Miejsca w Starej Zabudowie zostaną przyznane jedynie osobą, które zaznaczą taką opcję na wniosku. Na wniosku można numerami wskazać, że Student w pierwszej kolejności chce uzyskać miejsce w jednym z Domów Studenckich Nowej Zabudowy (Jelonek, Rogaś, Sarna), a w dalszej kolejności miejsce w Domu Studenckim Starej Zabudowy. 
 
Kontakt z Komisją:  przewoks@uksw.edu.pl
 
Marek Konieczny
Wiceprzewodniczący
Odwoławczej Komisji Stypendialnej
dla Studentów UKSW

Informacja dotycząca akademików - II tura

W dniu 3 września 2018 r. Odwoławcza Komisja Stypendialna dla Studentów UKSW rozpatrzyła wnioski o przyznanie miejsc w domach studenckich w ramach II tury przyznawania miejsc

(dla osób rozpoczynających studia).
 

 lista osób którym przyznano lub odmówiono miejsca w akademiku  -załącznik

Terminy składania wniosków o pomoc materialną dla studentów i doktorantów

Termin składania wniosków o przyznanie stypendium socjalnego i specjalnego dla osób niepełnosprawnych przypada od 5 września do 10 października 2018r.

Informacja dotycząca akademików z wniosków o ponowne rozpatrzenie sprawy (odwołań) - I tura

Informacja Wiceprzewodniczącej Odwoławczej Komisji Stypendialnej z dnia 31 lipca 2018 roku oraz lista osób, które otrzymały miejsce w domu studenckim oraz lista osób które nie otrzymały miejsca w domu studenckim - załącznik

Komunikat dotyczący zmian godzin przyjmowania studentów

W dniach od 31 lipca do 3 sierpnia

Dział Pomocy Materialnej

będzie przyjmował studentów w godzinach od 10:00 do 14:00