Dział Pomocy Materialnej dla Studentów UKSW
ul.Wóycickiego 1/3
budynek 23, pok. 002 i 003
 
poniedziałek - nieczynne
wtorek, środa: 10:00 - 14:00 
czwartek, piątek: 11:00 - 15:00 
sobota (zjazdy) 10:00 - 14:00
 
Numer konta bankowego do przelewów stypendiów należy wpisać w systemie USOSWEB: dla studenta -> stypendia-> konta bankowe studenta
 

Obowiązek informacyjny wobec studentów i doktorantów w związku z wejściem RODO

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, ul. Dewajtis 5, 01-815 Warszawa (ADO).

2. ADO wyznaczył Inspektora Ochrony Danych w Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie (IOD), z którym można skontaktować się pod nr tel. 22/5619034, email: iod[at]uksw.edu.pl <mailto:iod@uksw.edu.pl><mailto:iod@uksw.edu.pl>

3. Jednostką upoważnioną do rozpatrywania wniosków o udzielenie informacji na temat przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest Dział Pomocy Materialnej dla studentów

4. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu przyznania świadczeń pomocy materialnej

5. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. a oraz art. 9 ust. 2 lit. a (Pani/Pana zgoda na przetwarzanie szczególnych kategorii danych osobowych) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO), Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, ze zm. w zakresie przesyłania informacji i kontaktowania się w sprawach przyznania świadczeń pomocy materialnej. W każdym momencie przysługuje Pani/Panu prawo wycofania zgody.

6. Pani/Pana dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, za wyjątkiem podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa oraz podmiotom, którym Administrator powierzył przetwarzanie danych na podstawie zawartych umów. Dostęp do Pani/Pana danych osobowych wewnątrz struktury organizacyjnej Uniwersytetu mają wyłącznie upoważnieni przez Administratora  pracownicy oraz osoby rozpatrujące wnioski w niezbędnym zakresie.

7. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres niezbędny, wynikający z odpowiednich przepisów prawa do momentu wycofania zgody lub do zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych osobowych. Okres przetwarzania może być przedłużony w granicach prawa w przypadku, gdy przetwarzanie danych osobowych niezbędne jest do dochodzenia lub wyjaśnienia roszczeń. Po okresie przetwarzania dane osobowe będą usuwane lub zanonimizowane.

8. Ma Pani/Pan prawo do uzyskania informacji, o których mowa w art. 15 RODO. W przypadku wątpliwości co do tożsamości osoby fizycznej składającej wniosek o udostępnienie danych osobowych, Jednostka przetwarzająca dane osobowe może zażądać dodatkowych informacji niezbędnych do potwierdzenia tożsamości osoby, której dane dotyczą (art. 12 ust. 6 RODO).

9. Pani/Pan może złożyć wniosek dotyczący:

* sprostowania swoich danych (zgodnie z art. 16 RODO);

* usunięcia danych (zgodnie z art. 17 RODO);

* ograniczenia przetwarzania danych (zgodnie z art. 18 RODO);

* przeniesienia danych osobowych (zgodnie z art. 20 RODO);

* wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (zgodnie z art. 21 RODO);

* cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, w przypadku, gdy odbywa się ono na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a RO

10. Pani/Pan posiada prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzasadnione jest, że Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są przez Administratora narusza przepisy RODO.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ERASMUS+: DOFINANSOWANIE DLA STUDENTÓW NIEPEŁNOSPRAWNYCH ORAZ OSÓB W TRUDNEJ SYTUACJI MATERIALNEJ

Uprzejmie informujemy, że najpóźniej do 14 maja 2017 r. (zależnie od wydziału) studenci i doktoranci mogą składać wnioski w systemie USOSweb na otrzymanie dofinansowania w celu realizacji części studiów w ramach Programu Erasmus+ w roku akademickim 2017/2018 oraz wnioski w formie tradycyjnej (papierowej) na praktyki w roku 2016/2017.

Osoby z niepełnosprawnością oraz studenci w trudnej sytuacji materialnej, pobierający stypendium socjalne, będą mieli szansę na dodatkowe  dofinansowanie z programu PO WER.

 Więcej informacji na stronie: www.dwm.uksw.edu.pl [1] 

 Zapraszamy!

Wypłata stypendiów za miesiąc kwiecień 2017

Uprzejmie informujemy, że stypendia za miesiąc kwiecień 2017 zostały zrealizowane.

Terminy posiedzeń Wydziałowych Komisji Stypendialnych

Wydziałowa Komisja Stypendialna WSR: 12.04.2017, 17.05.2017, 14.06.2017

Wydziałowa Komisja Stypendialna WNH:  10.04.2017, 12.05.2017, 12.06.2017

Wydziałowa Komisja Stypendialna WT: 19.04.2017, 19.05.2017, 16.06.2017

Wydziałowa Komisja Stypendialna WBNŚ: 19.04.2017, 15.05.2017, 19.06.2017

Wydziałowa Komisja Stypendialna WPiA: 13.04.2017, 11.05.2017, 01.06.2017

Wydziałowa Komisja Stypendialna WFCH: 13.04.2017, 11.04.2017, 08.06.2017

Wydziałowa Komisja Stypendialna WNP: 19.04.2017,16.05.2017, 13.06.2017

Wydziałowa Komisja Stypendialna WPK:  11.04.2017, 15.05.2017, 13.06.2017

Wydziałowa Komisja Stypendialna WNHiS: 11.04.2017, 19.05.2017, 13.06.2017

Wydziałowa Komisja Stypendialna WMP: 11.04.2017, 16.05.2017, 13.06.2017

Wydziałowa Komisja Stypendialna dla doktorantów WPK: 11.04.2017, 16.05.2017, 13.06.2017

UWAGA STUDENCI !!! OD 1.03.2017 REJESTRACJA WNIOSKÓW O STYPENDIA BĘDZIE ODBYWAŁA SIĘ ZA POMOCĄ MODUŁU STYPENDIALNEGO USOSWEB

Od 01.03.2017 r. zostaje uruchomiony moduł stypendialny Usosweb, dzięki któremu będzie można rejestrować (wypełnić) wnioski o stypendium socjalne, specjalne dla osób niepełnosprawnych oraz zapomogę.

Erasmus+: dofinansowanie dla studentów niepełnosprawnych oraz osób w trudnej sytuacji materialnej

Uprzejmie informujemy, że do 26 lutego 2017 r. (zależnie od wydziału) w systemie USOSweb studenci i doktoranci mogą składać wnioski na otrzymanie dofinansowania w celu realizacji części studiów w ramach Programu Erasmus+ w semestrze zimowym lub letnim roku akademickiego 2017/2018 oraz wnioski w formie tradycyjnej na praktyki w roku 2016/2017.

Osoby z niepełnosprawnością oraz studenci w trudnej sytuacji materialnej pobierający stypendium socjalne będą mieli szansę na dodatkowe dofinansowanie z programu POWER.

Więcej informacji na stronie: www.dwm.uksw.edu.pl

Zapraszamy!

Zamknięcie KASY UKSW

W związku z trwającym remontem Budynku Rektoratu UKSW przy ul. Dewajtis 5, z dniem 10.01.2017 r. kasa w budynku Uczelni zostanie zamknięta.

Pracownicy i studenci UKSW nie posiadający rachunków bankowych, którzy pobierali swoje świadczenia pieniężne w formie gotówki w kasie Uczelni, od 11.01.2017 roku będą mogli odbierać swoje należności w każdym oddziale Banku Zachodniego WBK SA na podstawie dowodu osobistego lub paszportu. Świadczenia pieniężne osób, które dostarczą numer rachunku bankowego, zostaną zrealizowane bezpośrednio na wskazany rachunek bankowy.

Informacja dotycząca akademików III tura

Informacja Wiceprzewodniczącej Odwoławczej Komisji Stypendialnej z dnia 26 września 2016 roku oraz lista osób, które otrzymały miejsce w domu studenckim oraz lista osób które nie otrzymały miejsca w domu studenckim - załącznik

Informacja dotycząca składania wniosków o akademik III tura

Informacja Odwoławczej Komisji Stypendialnej

dotycząca składania wniosków o akademik III tura (od 16 do 23 września 2016)

oraz wniosków o ponowne rozpatrzenie sprawy tzw. "odwołań"

- załącznik

Informacja dotycząca wolnych miejsc w akademiku

Informujemy, że do dyspozycji są  jeszcze wolne miejsca w Domach Akademickich na rok 2016/2017:

w Starej Zabudowie: 20 wolnych miejsc

w Nowej Zabudowie: Jelonek , Rogaś, Sarna: 10 wolnych miejsc