Dział Pomocy Materialnej dla Studentów
 pok. 002 i 003 budynek 23 przy ul.Wóycickiego 1/3


poniedziałek - nieczynne
wtorek, środa: 10:00 - 14:00
czwartek, piątek: 11:00 - 15:00
sobota (zjazdy) 10:00 - 14:00

logowanie do systemu

logowanie do systemu USOSWEB
Numer konta bankowego do przelewów stypendiów należy wpisać w systemie USOSWEB: dla studenta -> stypendia-> konta bankowe studenta

 

Obowiązek informacyjny wobec studentów i doktorantów w związku z wejściem RODO

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, ul. Dewajtis 5, 01-815 Warszawa (ADO).

2. ADO wyznaczył Inspektora Ochrony Danych w Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie (IOD), z którym można skontaktować się pod nr tel. 22/5619034, email: iod[at]uksw.edu.pl <mailto:iod@uksw.edu.pl><mailto:iod@uksw.edu.pl>

3. Jednostką upoważnioną do rozpatrywania wniosków o udzielenie informacji na temat przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest Dział Pomocy Materialnej dla studentów

4. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu przyznania świadczeń pomocy materialnej

5. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. a oraz art. 9 ust. 2 lit. a (Pani/Pana zgoda na przetwarzanie szczególnych kategorii danych osobowych) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO), Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, ze zm. w zakresie przesyłania informacji i kontaktowania się w sprawach przyznania świadczeń pomocy materialnej. W każdym momencie przysługuje Pani/Panu prawo wycofania zgody.

6. Pani/Pana dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, za wyjątkiem podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa oraz podmiotom, którym Administrator powierzył przetwarzanie danych na podstawie zawartych umów. Dostęp do Pani/Pana danych osobowych wewnątrz struktury organizacyjnej Uniwersytetu mają wyłącznie upoważnieni przez Administratora  pracownicy oraz osoby rozpatrujące wnioski w niezbędnym zakresie.

7. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres niezbędny, wynikający z odpowiednich przepisów prawa do momentu wycofania zgody lub do zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych osobowych. Okres przetwarzania może być przedłużony w granicach prawa w przypadku, gdy przetwarzanie danych osobowych niezbędne jest do dochodzenia lub wyjaśnienia roszczeń. Po okresie przetwarzania dane osobowe będą usuwane lub zanonimizowane.

8. Ma Pani/Pan prawo do uzyskania informacji, o których mowa w art. 15 RODO. W przypadku wątpliwości co do tożsamości osoby fizycznej składającej wniosek o udostępnienie danych osobowych, Jednostka przetwarzająca dane osobowe może zażądać dodatkowych informacji niezbędnych do potwierdzenia tożsamości osoby, której dane dotyczą (art. 12 ust. 6 RODO).

9. Pani/Pan może złożyć wniosek dotyczący:

* sprostowania swoich danych (zgodnie z art. 16 RODO);

* usunięcia danych (zgodnie z art. 17 RODO);

* ograniczenia przetwarzania danych (zgodnie z art. 18 RODO);

* przeniesienia danych osobowych (zgodnie z art. 20 RODO);

* wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (zgodnie z art. 21 RODO);

* cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, w przypadku, gdy odbywa się ono na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a RO

10. Pani/Pan posiada prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzasadnione jest, że Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są przez Administratora narusza przepisy RODO.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erasmus+: dofinansowanie dla studentów niepełnosprawnych oraz osób w trudnej sytuacji materialnej

Uprzejmie informujemy, że do 26 lutego 2017 r. (zależnie od wydziału) w systemie USOSweb studenci i doktoranci mogą składać wnioski na otrzymanie dofinansowania w celu realizacji części studiów w ramach Programu Erasmus+ w semestrze zimowym lub letnim roku akademickiego 2017/2018 oraz wnioski w formie tradycyjnej na praktyki w roku 2016/2017.

Osoby z niepełnosprawnością oraz studenci w trudnej sytuacji materialnej pobierający stypendium socjalne będą mieli szansę na dodatkowe dofinansowanie z programu POWER.

Więcej informacji na stronie: www.dwm.uksw.edu.pl

Zapraszamy!

Zamknięcie KASY UKSW

W związku z trwającym remontem Budynku Rektoratu UKSW przy ul. Dewajtis 5, z dniem 10.01.2017 r. kasa w budynku Uczelni zostanie zamknięta.

Pracownicy i studenci UKSW nie posiadający rachunków bankowych, którzy pobierali swoje świadczenia pieniężne w formie gotówki w kasie Uczelni, od 11.01.2017 roku będą mogli odbierać swoje należności w każdym oddziale Banku Zachodniego WBK SA na podstawie dowodu osobistego lub paszportu. Świadczenia pieniężne osób, które dostarczą numer rachunku bankowego, zostaną zrealizowane bezpośrednio na wskazany rachunek bankowy.

Informacja dotycząca akademików III tura

Informacja Wiceprzewodniczącej Odwoławczej Komisji Stypendialnej z dnia 26 września 2016 roku oraz lista osób, które otrzymały miejsce w domu studenckim oraz lista osób które nie otrzymały miejsca w domu studenckim - załącznik

Informacja dotycząca składania wniosków o akademik III tura

Informacja Odwoławczej Komisji Stypendialnej

dotycząca składania wniosków o akademik III tura (od 16 do 23 września 2016)

oraz wniosków o ponowne rozpatrzenie sprawy tzw. "odwołań"

- załącznik

Informacja dotycząca wolnych miejsc w akademiku

Informujemy, że do dyspozycji są  jeszcze wolne miejsca w Domach Akademickich na rok 2016/2017:

w Starej Zabudowie: 20 wolnych miejsc

w Nowej Zabudowie: Jelonek , Rogaś, Sarna: 10 wolnych miejsc

Uwaga studenci i doktoranci!

W związku ze zbliżającym się terminem składania wniosków o pomoc materialną zachęcamy do osobistego składania wniosków, co w dużym stopniu ułatwi ich weryfikację i przyspieszy proces przygotowania wypłat.

Terminy składania wniosków (studenci):

Termin składania wniosków o przyznanie stypendium socjalnego i specjalnego dla osób niepełnosprawnych przypada od 1 września 2016 r. do 10 października 2016 roku.

Termin składania wniosków o przyznanie stypendium rektora dla najlepszych studentów przypada od 1 września 2016 r. do 15 października 2016 r.

Terminy składania wniosków (doktoranci):

Termin składania wniosków o przyznanie stypendium socjalnego i stypendium specjalnego dla osób niepełnosprawnych przypada od 5 września 2016 r. do 5 października 2016 roku.

Termin składania wniosków o przyznanie stypendium dla najlepszych doktorantów przypada od 5 września 2016 r. do 10 października 2016 r.

Pozostałe informacje dotyczące terminów i zasad przyznawania stypendiów znajdują się w Zasadach przyznawania pomocy materialnej dla doktorantów UKSW

Informacja dotycząca akademików II tura

Informacja Przewodniczącego Odwoławczej Komisji Stypendialnej z dnia 28 sierpnia 2016 roku -załącznik

oraz lista osób, które otrzymały miejsce w domu studenckim oraz lista osób które nie otrzymały miejsca w domu studenckim - załącznik

Informacja dotycząca akademików z wniosków o ponowne rozpatrzenie sprawy - I tura

Informacja Przewodniczącego Odwoławczej Komisji Styopendialnej z dnia 3 sierpnia 2016 roku oraz lista osób, które otrzymały miejsce w domu studenckim oraz lista osób które nie otrzymały miejsca w domu studenckim - załącznik

UWAGA STUDENCI

W związku z aktualizacją systemu USOS w dniach 3 - 5 sierpnia 2016r.,

Dział Pomocy Materialnej dla Studentów nie będzie wystawiał zaświadczeń.