Dział Pomocy Materialnej dla Studentów
 pok. 002 i 003 budynek 23 przy ul.Wóycickiego 1/3


poniedziałek - nieczynne
wtorek, środa: 10:00 - 14:00
czwartek, piątek: 11:00 - 15:00
sobota (zjazdy) 10:00 - 14:00

logowanie do systemu

logowanie do systemu USOSWEB
Numer konta bankowego do przelewów stypendiów należy wpisać w systemie USOSWEB: dla studenta -> stypendia-> konta bankowe studenta

 

Obowiązek informacyjny wobec studentów i doktorantów w związku z wejściem RODO

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, ul. Dewajtis 5, 01-815 Warszawa (ADO).

2. ADO wyznaczył Inspektora Ochrony Danych w Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie (IOD), z którym można skontaktować się pod nr tel. 22/5619034, email: iod[at]uksw.edu.pl <mailto:iod@uksw.edu.pl><mailto:iod@uksw.edu.pl>

3. Jednostką upoważnioną do rozpatrywania wniosków o udzielenie informacji na temat przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest Dział Pomocy Materialnej dla studentów

4. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu przyznania świadczeń pomocy materialnej

5. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. a oraz art. 9 ust. 2 lit. a (Pani/Pana zgoda na przetwarzanie szczególnych kategorii danych osobowych) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO), Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, ze zm. w zakresie przesyłania informacji i kontaktowania się w sprawach przyznania świadczeń pomocy materialnej. W każdym momencie przysługuje Pani/Panu prawo wycofania zgody.

6. Pani/Pana dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, za wyjątkiem podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa oraz podmiotom, którym Administrator powierzył przetwarzanie danych na podstawie zawartych umów. Dostęp do Pani/Pana danych osobowych wewnątrz struktury organizacyjnej Uniwersytetu mają wyłącznie upoważnieni przez Administratora  pracownicy oraz osoby rozpatrujące wnioski w niezbędnym zakresie.

7. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres niezbędny, wynikający z odpowiednich przepisów prawa do momentu wycofania zgody lub do zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych osobowych. Okres przetwarzania może być przedłużony w granicach prawa w przypadku, gdy przetwarzanie danych osobowych niezbędne jest do dochodzenia lub wyjaśnienia roszczeń. Po okresie przetwarzania dane osobowe będą usuwane lub zanonimizowane.

8. Ma Pani/Pan prawo do uzyskania informacji, o których mowa w art. 15 RODO. W przypadku wątpliwości co do tożsamości osoby fizycznej składającej wniosek o udostępnienie danych osobowych, Jednostka przetwarzająca dane osobowe może zażądać dodatkowych informacji niezbędnych do potwierdzenia tożsamości osoby, której dane dotyczą (art. 12 ust. 6 RODO).

9. Pani/Pan może złożyć wniosek dotyczący:

* sprostowania swoich danych (zgodnie z art. 16 RODO);

* usunięcia danych (zgodnie z art. 17 RODO);

* ograniczenia przetwarzania danych (zgodnie z art. 18 RODO);

* przeniesienia danych osobowych (zgodnie z art. 20 RODO);

* wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (zgodnie z art. 21 RODO);

* cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, w przypadku, gdy odbywa się ono na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a RO

10. Pani/Pan posiada prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzasadnione jest, że Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są przez Administratora narusza przepisy RODO.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informacja dla osób, które rezygnują z akademika bądź odstępują miejsce innej osobie

Przypominamy, że wszyscy studenci, którzy złożyli wniosek o przyznanie akademika na rok akademicki 2013/2014, podpisali oświadczenie: świadomy odpowiedzialności karnej za przestępstwo określone w art. 233 § 1 Kodeksu Karnego za składanie fałszywych zeznań (Dz. U. Nr 88, poz. 553 z późn. zm.) oraz o odpowiedzialności dyscyplinarnej z art. 211 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn.

Informacja Przewodniczącego Odwoławczej Komisji Stypendialnej UKSW

Odwoławcza Komisja Stypendialna UKSW w dniu 4 lipca 2013 r. rozpatrzyła wnioski studentów o 
przyznanie miejsca w domach studenckich. Wszystkie decyzje zostały przekazane do DPMS. 
Wszyscy studenci, którzy złożyli wnioski o przyznanie miejsca w DS otrzymają decyzję pocztą. 
Nie ma możliwości uzyskania informacji o decyzji drogą telefoniczną lub mejlową.
Od decyzji OKS nie służy odwołanie, jednakże student niezadowolony z decyzji może zwrócić się do 

UWAGA STUDENCI!

W dniu 31.05.2013 Dział Pomocy Materialnej jest nieczynny

 

W związku z tym informujemy iż DPMS dodatkowo będzie otwarty

27.05.2013 oraz 03.06.2013

Akademiki 2013/2014

TERMINY SKŁADANIA WNIOSKÓW O AKADEMIK NA ROK AKADEMICKI 2013/2014:

Osoby, które zostaną przyjęte na I rok studiów, bądź przeniosą się z innej Uczelni w roku akademickim 2013/2014

Informacja o wypłatach stypendiów za miesiąc II 2013

Informujemy studentów i doktorantów, że zostało przelane stypendium za miesiąc luty 2013. 

Dyżury Odwoławczej Komisji Stypendialnej dla studentów

Odwoławcza Komisja Stypendialna zaprasza Studentów na dyżury, które odbędą się:

- 21 stycznia w godz. 9:45-10:45 (Wóycickiego, bud. 23, pok. 004, biuro SaS),
- 22 stycznia w godz. 13:30-14:30 (Wóycickiego, bud. 23, pok. 004, biuro SaS),
- 23 stycznia w godz. 10:00-11:00 (Wóycickiego, bud. 23, pok. 004, biuro SaS),
- 25 stycznia w godz. 14:30-15:30 (Dewajtis, pok. 018, biuro SaS).

Studenci zainteresowani dyżurami proszeni są o wcześniejszy kontakt mailowy pod adresem p.janas@uksw.edu.pl

Paweł Janas
Przewodniczący OKS

Informacja dla studentów i doktorantów ubezpieczonych przez Uczelnię

W związku z wprowadzeniem nowych przepisów od stycznia 2013 r. nie będzie do odbioru druków RMUA, chyba że zaistnieje taka potrzeba.

Uwaga Studenci! zmiana wysokości stawek stypendium socjalnego

Zarządzenie Nr 85/12 Rektora Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie z dnia 27 grudnia 2012 r. - pobierz

Informacja o wypłatach stypendiów za okres X-XII 2012

Uprzejmie informujemy, że zostały zrobione przelewy dla studentów oraz dla doktorantów .

Informacja dla studentów otrzymujących stypendium RP

Można już odbierać w Kasie stypendium RP za miesiąc grudzień.