Dział Pomocy Materialnej dla Studentów
pok. 002 i 003 budynek 23 przy ul.Wóycickiego 1/3
poniedziałek - nieczynne
wtorek, środa: 10:00 - 14:00
czwartek, piątek: 11:00 - 15:00
sobota (zjazdy) 10:00 - 14:00
 
Numer konta bankowego do przelewów stypendiów należy wpisać w systemie USOSWEB: dla studenta -> stypendia-> konta bankowe studenta
 

Obowiązek informacyjny wobec studentów i doktorantów w związku z wejściem RODO

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, ul. Dewajtis 5, 01-815 Warszawa (ADO).

2. ADO wyznaczył Inspektora Ochrony Danych w Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie (IOD), z którym można skontaktować się pod nr tel. 22/5619034, email: iod[at]uksw.edu.pl <mailto:iod@uksw.edu.pl><mailto:iod@uksw.edu.pl>

3. Jednostką upoważnioną do rozpatrywania wniosków o udzielenie informacji na temat przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest Dział Pomocy Materialnej dla studentów

4. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu przyznania świadczeń pomocy materialnej

5. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. a oraz art. 9 ust. 2 lit. a (Pani/Pana zgoda na przetwarzanie szczególnych kategorii danych osobowych) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO), Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, ze zm. w zakresie przesyłania informacji i kontaktowania się w sprawach przyznania świadczeń pomocy materialnej. W każdym momencie przysługuje Pani/Panu prawo wycofania zgody.

6. Pani/Pana dane osobowe nie będą udostępniane innym podmiotom, za wyjątkiem podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa oraz podmiotom, którym Administrator powierzył przetwarzanie danych na podstawie zawartych umów. Dostęp do Pani/Pana danych osobowych wewnątrz struktury organizacyjnej Uniwersytetu mają wyłącznie upoważnieni przez Administratora  pracownicy oraz osoby rozpatrujące wnioski w niezbędnym zakresie.

7. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres niezbędny, wynikający z odpowiednich przepisów prawa do momentu wycofania zgody lub do zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych osobowych. Okres przetwarzania może być przedłużony w granicach prawa w przypadku, gdy przetwarzanie danych osobowych niezbędne jest do dochodzenia lub wyjaśnienia roszczeń. Po okresie przetwarzania dane osobowe będą usuwane lub zanonimizowane.

8. Ma Pani/Pan prawo do uzyskania informacji, o których mowa w art. 15 RODO. W przypadku wątpliwości co do tożsamości osoby fizycznej składającej wniosek o udostępnienie danych osobowych, Jednostka przetwarzająca dane osobowe może zażądać dodatkowych informacji niezbędnych do potwierdzenia tożsamości osoby, której dane dotyczą (art. 12 ust. 6 RODO).

9. Pani/Pan może złożyć wniosek dotyczący:

* sprostowania swoich danych (zgodnie z art. 16 RODO);

* usunięcia danych (zgodnie z art. 17 RODO);

* ograniczenia przetwarzania danych (zgodnie z art. 18 RODO);

* przeniesienia danych osobowych (zgodnie z art. 20 RODO);

* wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (zgodnie z art. 21 RODO);

* cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, w przypadku, gdy odbywa się ono na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a RO

10. Pani/Pan posiada prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzasadnione jest, że Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są przez Administratora narusza przepisy RODO.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UWAGA DOKTORANCI

Zgodnie z decyzją Prorektora ds. studenckich i kształcenia termin składnia wniosków o stypendium dla najlepszych doktorantów zostaje przedłużony do dnia 22 października 2013 roku.

UWAGA STUDNECI Z REKRUTACJI UZUPEŁNIAJĄCEJ

Zgodnie z decyzją Prorektora ds. studenckich i kształcenia termin składnia wniosków o stypendium rektora oraz socjalnego dla osób przyjętych na studia w UKSW w październikowej rektruatcji uzupełniającej zostaje przedłużony do dnia 25 października 2013 roku.

Informacja dla studentów, którzy nie otrzymali miejsca w domu studenckim

W związku z rezygnacją studentów z akademików ogłasza się dodatkowy termin na składanie odwołań lub podań o ponowne rozpatrzenie wniosku dla osób, które:

a) nie otrzymały miejsca w DS i nie odwołały się od tej decyzji;

b) zostały przyjęte na I rok studiów stacjonarnych i nie otrzymały miejsca w DS.

Odwołania lub podania należy złożyć w DPMS (osobiście lub listownie) w nieprzekraczalnym terminie do 19 września 2013 r. (liczy się data wpływu do DPMS).

Dokumenty, które wpłyną do DPMS po 19 września 2013 r. zostaną rozpatrzone negatywnie.

Informacja dla osób, które rezygnują z akademika bądź odstępują miejsce innej osobie

Przypominamy, że wszyscy studenci, którzy złożyli wniosek o przyznanie akademika na rok akademicki 2013/2014, podpisali oświadczenie: świadomy odpowiedzialności karnej za przestępstwo określone w art. 233 § 1 Kodeksu Karnego za składanie fałszywych zeznań (Dz. U. Nr 88, poz. 553 z późn. zm.) oraz o odpowiedzialności dyscyplinarnej z art. 211 ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 164, poz. 1365, z późn.

Informacja Przewodniczącego Odwoławczej Komisji Stypendialnej UKSW

Odwoławcza Komisja Stypendialna UKSW w dniu 4 lipca 2013 r. rozpatrzyła wnioski studentów o 
przyznanie miejsca w domach studenckich. Wszystkie decyzje zostały przekazane do DPMS. 
Wszyscy studenci, którzy złożyli wnioski o przyznanie miejsca w DS otrzymają decyzję pocztą. 
Nie ma możliwości uzyskania informacji o decyzji drogą telefoniczną lub mejlową.
Od decyzji OKS nie służy odwołanie, jednakże student niezadowolony z decyzji może zwrócić się do 

UWAGA STUDENCI!

W dniu 31.05.2013 Dział Pomocy Materialnej jest nieczynny

 

W związku z tym informujemy iż DPMS dodatkowo będzie otwarty

27.05.2013 oraz 03.06.2013

Akademiki 2013/2014

TERMINY SKŁADANIA WNIOSKÓW O AKADEMIK NA ROK AKADEMICKI 2013/2014:

Osoby, które zostaną przyjęte na I rok studiów, bądź przeniosą się z innej Uczelni w roku akademickim 2013/2014

Informacja o wypłatach stypendiów za miesiąc II 2013

Informujemy studentów i doktorantów, że zostało przelane stypendium za miesiąc luty 2013. 

Dyżury Odwoławczej Komisji Stypendialnej dla studentów

Odwoławcza Komisja Stypendialna zaprasza Studentów na dyżury, które odbędą się:

- 21 stycznia w godz. 9:45-10:45 (Wóycickiego, bud. 23, pok. 004, biuro SaS),
- 22 stycznia w godz. 13:30-14:30 (Wóycickiego, bud. 23, pok. 004, biuro SaS),
- 23 stycznia w godz. 10:00-11:00 (Wóycickiego, bud. 23, pok. 004, biuro SaS),
- 25 stycznia w godz. 14:30-15:30 (Dewajtis, pok. 018, biuro SaS).

Studenci zainteresowani dyżurami proszeni są o wcześniejszy kontakt mailowy pod adresem p.janas@uksw.edu.pl

Paweł Janas
Przewodniczący OKS

Informacja dla studentów i doktorantów ubezpieczonych przez Uczelnię

W związku z wprowadzeniem nowych przepisów od stycznia 2013 r. nie będzie do odbioru druków RMUA, chyba że zaistnieje taka potrzeba.